Keskiviikko 20.7.2005. Hampuri - Helsingör. 392 km.

Reittikartta

Hampurista lähtö viivästyi aamupäivällä puhjenneen rankkasateen vuoksi. Avaimen palautettuamme lähdimme lopulta liikkeelle vielä varsin runsaan sateen ropistessa. Vähitellen vedentulo hellitti ja matka taittui alkutakkuilun jälkeen sujuvasti moottoritietä Lyypekin kautta Puttgardeniin, jossa vallitsikin taas poutasää.

Lauttaan pääsimme muutaman tovin odottelun jälkeen. Kanssamatkustajia näytti olevan runsaanpuoleisesti. Outoa, että Saksasta pohjoiseen matkattaessa ns. kombiticketiä ei voinut ostaa eli oli ostettava erikseen lauttaliput väleille Puttgarden-Rødby ja Helsingør-Helsingborg. Toiseen suuntaan matkustettaessa molemmat lauttamatkat mahdollistavan yhdistelmälipun osto Ruotsista kävi päinsä ja oli kannattavaa.

Sadekuurojen värittämästä Tanskan halkiajosta ei ole juuri raportoitavaa. Illan lähestyessä aloimme etsiskellä merkkejä majoituksesta, mutta ainakaan moottoritien varrella mainoksia ei näkynyt. Yhdellä levähdyspaikalla tosin oli mainostaulussa hotellien ja muiden puolimatkan krouvien puhelinnumeroita, mutta eihän meillä ollut tietoa Tanskan suuntanumeroista. Jäi siis soittamatta ja kaasuttelimme eteenpäin.

Erään retkeilymajan pihalla kävimme toteamassa, että kaikki huoneet oli varattu. Ajoimme Kööpenhaminan läpi, mutta yhtään budjettiimme sopivalta näyttävää majataloa ei sielläkään sattunut näkökenttään. Lopulta iltayhdeksän maissa otimme huoneen Helsingørin kainalossa sijaitsevasta uudenkarheasta tienvarsihotellista.

Tanska osoittautui pohjoismaisen kalliiksi maaksi, melko hyvätasoisen motelliyöpymisen hinta oli 595 tanskalaista kruunua eli noin 80 euroa. Vaatimattoman perunasoppaillallisen plus oluen arvoksi paljastui 100 kruunua per matkalainen, mikä on noin 13,5 euroa.

Pääsivulle
Edellinen päivä
Seuraava päivä

Hotel Sleep 2night, Helsingör,Tanska.

© Kuvat ja teksti:
Jukka Laulajainen ja Tuulevi Ovaska