Torstai 23.6.2005. Siilinjärvi - Turku. 492 km.

Reittikartta

Kevättalvella Tuulevi sai idean: Aloittaisimmeko kesälomamme hänen juhannukselle ajoittuvan työmatkansa jälkeen? Niin päätimme. Rouva matkusti juhannusviikolla Etelä-Italian Palermoon ja starttasi tämänkertaisen kesälomareissunsa junailemalla Palermosta Pohjois-Italiaan. Jukka puolestaan lähti matkaan juhannusaatonaattona Siilinjärveltä ja treffit sovittiin sunnuntai-illaksi Colicoon Como-järven rannalle. Ennen Sisiliaan lähtöään Tuulevi otti vastahankitun alkeisitaliantaitonsa tuotantokäyttöön ja varasi hotellihuoneen in italiano; potentiaalisia majapaikkojahan oli etukäteen siivilöity Internetin sivustoilta jo monen kuukauden ajan.

Palermossa vähäinenkin paikallisen kielen taito oli myös tarpeeseen. Vaikka työmatka tarkoittikin englanninkielistä kirjastoalan workshopia, kävi pian ilmi, että kaupungilla asiat oli hoidettava käsimerkein ja sisiliaksi. Seminaarin päätyttyä lauantaina iltapäivällä Tuulevi jatkoi juhannuspäivän viettoa lähtemällä matkaan junalla halki Italian: yöjunalla Palermosta Roomaan, jossa sunnuntaiaamuna pikainen junanvaihto ja keskipäivällä Milanossa toinen, määränpäänä Colicon pikkukaupunki, josta em. hotellihuone oli varattu.

Jukan oli määrä olla Motomarketissa Suomen Turussa torstaina 23.6.2005 klo 16 mennessä. Matkapelinä toimivaan Triumph Tigeriin oli vaihdettava kieroutuneet etujarrulevyt takuutyönä ja takaisinkutsun mukaisesti vielä bensaletkunliittimetkin uusiin. Aikataulusuunnitelma toteutui, ja Tiikeri oli viideltä matkakunnossa. Tällä kertaa Motomarketin palvelussa ei ollut moitteen sijaa, aiemmin hieman toisenkinlaisia kokemuksia on kertynyt.

Reittinä Siilinjärveltä Turkuun Jukka käytti nopeinta: Siilinjärvi - Kuopio - Suonenjoki - Jyväskylä - Tampere - Turku. Sää oli ihanteellinen, pilvipoudan ja aurinkoisen vaihtelua. Lähdön aikaan Pohjois-Savossa ja iltapäivällä Turussa oli lähes kuuma, matkan varrella yllättävän vilpoistakin. Ajopäivän erikoisuuksiin lukeutui Tampereen tienoilla todistettu autoilijoiden törkeä ja säälittävä ohittelu-kiilailu-näytös ja Turussa bongattu maankuulu puutarhaguru Aarno Kasvi.

Alun perin matkalippu oli varattu Seawind-varustamon alukseen, mutta ilmeisesti kyseisen päivän kysyntä oli ollut niin laimeata, että m/s Seawindin matkustajat sijoitettiin Silja Linen Silja Europa -laivaan. Mikäpä siinä, parempi hytti ja isompi alus. Tosin laivan palveluja tax-free-myymälää lukuun ottamatta ei tullut juuri käytettyä, kun oli suoriuduttava nukkumaan ajoissa. Seuraavana päivänä oli edessä totista matka-ajoa Tukholmasta Pohjois-Saksaan.

Laivanukkuminen oli Jukalle ominaiseen tyyliin katkonaista. Keskellä yötä "keskusradion" itsepintainen voimakasääninen piipitys herätti. Taisi olla hätämerkin asemesta hyttikohtainen vika systeemissä, koska käytävillä ei näkynyt ketään kokoontumispaikoille rientävää. Keskeytyksen jälkeen ei meinannut uni tulla millään, mutta ilmeisesti väsymys voitti jossain vaiheessa, koska herätyksen aikaan n. klo 5.20 tourikuski oli raskaanpuoleisessa horteessa.

Jättiläiskokoinen fiikus. Palermo, Italia.

Mereneläviä Palermon torilla Italiassa.

Torin herkkuja. Palermo, Italia.

Piazza Pretorian suihkulähde. Palermo, Italia.

San Cataldon kirkko. Palermo, Italia. Teatteriaukio. Palermo, Italia. Palazzo dei Normannin pylväitä. Palermo, Italia.

Pääsivulle
Edellinen päivä
Seuraava päivä
Samaan aikaan toisaalla eli Tiger Turun satamassa.

© Kuvat ja teksti:
Jukka Laulajainen ja Tuulevi Ovaska