REISSU 2000

Kesälomamatkamme vuonna 2000 jäi lyhyehköksi johtuen siitä, että kuljettaja oli aloittanut työt uudessa työpaikassaan edellisvuoden lopulla eli kesälomaa ehti kertyä vain viikon verran. Viikon reissulla käväisimme Triumph Legend TT:n kyyditseminä Ruotsin Taalainmaalla ja pistäydyimme kuriositeettimielessä myös Norjassa.

Lyhyt muisti- ja valokuviin perustuva matkaraporttimme on saatettu sähköiseen muotoonsa talvella 2010. Valokuvat on skannattu negatiiveista. Osassa kuvia on kameran takakannen tiivisteen viasta johtuneita valotusvirheitä, mistä nöyrimmät pahoittelumme.

Teimme retken ex tempore -hengessä eli ajelimme vailla tarkkaa suunnitelmaa melko sattumanvaraisesti sinne minne nenä näytti. Suurempia nähtävyyksiä emme metsästäneet emmekä niihin törmänneetkään. Moottoripyöräilyn kannalta ajamamme tiet eivät olleet vaativia eivätkä ylettömän kiinnostaviakaan, tosin serpentiiniteitä emme odottaneetkaan löytävämme. Toisaalta ei tutkimiamme seutukuntia voi väittää ihan tylsiksikään. Maisemien autius, karuus ja lappimaisuus olivat jonkinmoinen yllätys, olimmehan kuitenkin kotimantujamme etelämpänä.

Alla olevasta linkistä pääset lukemaan matkakertomustamme. Sivulla olevia pieniä valokuvia klikkaamalla aukeaa kyseisen ajankohdan kuvia esittelevä kuvagalleria. Sivulla on linkitys takaisin Reissuverkon pääsivulle.

Taalainmaalle ja takaisin

 

Vuoden 2000 reissun kartta. Tarkemmat reittikartat löytyvät kunkin päivän kohdalta.

Vuoden 2000 reissun kartta. Tarkemmat reittikartat löytyvät kunkin päivän kohdalta.

Grönklitt, Orsa, Ruotsi 12.8.2000.

Grönklitt, Orsa, Ruotsi 12.8.2000.


Pääsivulle

© Kuvat ja teksti:
Jukka Laulajainen ja Tuulevi Ovaska
Päivitetty 6.5.2010